0

Е квадорският нападател Жорди Кайседо може да подсили атаката на аржентинския гранд Ривер Плейт, който търси заместник на готвещия си трансфер в Русия 23-годишен атакуващ халф Хорхе Караскал, съобщи ESPN. Аржентинският гранд, известен още като "милионерите", е сложил на второ място в списъка си с евентуални заместници на Караскал Жорди Кайседо. Според TNT Sports от ЦСКА-София са казали и сумата, срещу която са готови да се разделят с еквадореца - 5 милиона щатски долара. . 

Остава да се разбере, след началните контакти и цифри, дали аржентинците ще продължат да преговарят за Кайседо с ЦСКА, или сумата е охладила интереса им.

Аржентинската редакция на ESPN твърди, че треньорът на Ривер Марсело Галярдо вижда в лицето на Кайседо идеалната замяна на напускащия атакуващ колумбийски халф Хорхе Караскал, спряган за друго ЦСКА - московското. Руският клуб предложи около шест милиона евро, за да подпише постоянен договор с 23-годишния футболист, считан за един от най-талантливите млади футболисти на Колумбия, съобщи аржентинското издание TyC Sports във вторник.

„Еквадорецът е голмайстор на ЦСКА София и може да е едно от имената, които да компенсират напускането на Караскал”, споменава ESPN.

Кайседо е голмайсторът на ЦСКА-София, бе избран за най-добър чужденец в българската лига, отбелязва още аржентинският сайт.

От ЦСКА обявиха по-рано, че Кайседо може да си тръгне при оферта от минимум 4 милиона евро. Договорът на Кайседо с българския клуб е до 30 юни 2025 г., той дойде на Армията миналия февруари без трансферна сума от бразилския Витория. Според "Трансфермаркт" пазарната цена на 24-годишния еквадорец към момента е 1,5 милиона евро.