0

Т реньорът на Наполи Лучано Спалети изобщо не прояви колегиалност към наставника на Манчестър Сити Пеп Гуардиола с оглед на петъчния жребий на 1/4-финалните двойки в Шампионската лига.

Там неаполитанците, които за пръв път в историята си стигат толкова напред в турнира, може да се паднат срещу събрания с милиардите на ОАЕ английски отбор.

На пресконференцията след боя над Айнтрахт Спалети бе запитан дали се чувства горд от изказване на Пеп за отбора му: „Наполи е може би най-добрият отбор в Европа тази година по отношение на стила на игра... близо до Арсенал“, каза Гуардиола.

За италианският треньор това бе прекалено и той реагира: „Как ще сравните отбор, който е инвестирал 9 милиона евро (Наполи) с отбор, който е похарчил 900 милиона (Арсенал)? 

Не, не съм горд, това не ме кара да се чувствам горд. Това е игричка за оказване на натиск върху останалите. Гуардиола всички го познаваме в Италия“, отсече Спалети.

Игричка е, когато кажеш нещо такова, за да паднеш после със сигурност. Във всеки случай за нас не звучи като ласкателство. Но ние тук в Неапол сме готови“, добави италианецът, чийто тим се счита за един от най-неудобните съперници за 1/4-финала.