0

О тменен е директният червен картон, който бе показан на играча на Хетафе Мейсън Гринууд в 50-ата мин. при загубата 0:2 от Райо Валекано, съобщи „АС“.

Тогава реферът го изгони заради оплакванията на англичанина, че бил сритан 4 пъти безнаказано от играчите на Райо, което нападателят гарнира с международната думичка FUCK. 

Съдията Фигероа Васкес вписал в доклада, че го благославят с fuck you, нещо като „майната ти“ или подобни, но от Хетафе доказаха, че е било далеч по-невинното fuck sake, което на испански превеждат като „за Бога“ или „да му се не види".

Доказа се, че съдийският доклад не отразява казаното на терена от футболиста, който бе съден в Англия за сексуално посегателство.

Мадридският Хетафе увери в обжалването си, че англичанинът е казал "fuck sake", а не другото, както е отразено в документа на съдията.

В крайна сметка Състезателната комисия на испанската федерация „оневинява" играча и премахва червения картон, като се стигна до консултация със заклета преводачка за фините нюанси на използването на fuck на английски.

„Многократното разглеждане на изображенията всъщност позволи на тази комисия да заключи без съмнение, че играчът всъщност е казал „Едно, две, три, четири - майната му“, обявиха от комисията.

В Хетафе си отдъхнаха, защото евентуално наказание на Гринууд, една от звездите на отбора, щеше да му донесе до 3 мача наказание.

За разлика от Мейсън, уругваецът Дамиан Суарес, изгонен от рефера за жаргонно обръщение към него със споменаване на „майката“, отнесе 2 мача и 600 евро наказание, още 700 евро ще плати клубът за поведението на играчите си в мача. За провинението на Суарес нямаше нужда да се консултира езиковед.