0

 

Защитата на Манчестър Юнайтед е една от най-слабите във Висшата лига, сочи проучване на компанията за статистики и анализи „Опта“. „Червените дяволи“ са допуснали 16 или повече удара към своята врата в 14 мача през този сезон. Това е равен показател с фаворитите за изпадане Лутън Таун и Шефилд Юнайтед преди началото на кръга. Манчестър Юнайтед има цели 10 загуби в 26 срещи и е отборът  с най-лошата атака (36) и  защита (36) сред тези в Топ 6 на класирането. Юнайтед е запазил вратата си суха в едва 7 мача и допусна шокиращите 15 гола в 6 мача от груповата фаза на Шампионската лига. Интересното е, че 36-те допуснати гола от Юнайтед във Висшата лига все пак са значително по-малко от тези на Лутън (51) и Шефилд Юнайтед (66), въпреки че и трите тима получават приблизително еднакъв брой удари.

Анализът на „Опта“ показва още, че защитата на Арсенал е най-стабилна. В нито един двубой от началото на сезона „артилеристите“ не са допуснали вратата им да бъде обстрелване 16 или повече пъти. Неслучайно на „Емирейтс“ отчитат най-малко инкасирани голове до този момент – 23. 

През седмицата Джейми Карагър направи на пух и прах „червените дяволи“ заради пропускливата им защита. „Защо Юнайтед е слаб отзад и не може да се справя с контраатаки? Отговорът е много прост. Футболистите в защита и халфовата линия нямат скорост. Освен това те се огъват под натиск и не могат да изнасят топката. Това е огромен проблем, защото при преса вратарят е принуден винаги да изритва напред. Алтернативата му е да опита рисковано подаване, но това често не работи“, заяви анализаторът на „Скай Спортс“ и легенда на Ливърпул. „На защитата й липсва каквато и да е компактност. Един прост пас може да елиминира пет-шест играчи, което създава числено предимство за противника в голям процент от случаите“, завърши Карагър.

Още разработки четете в днешния брой на Мач Телеграф

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX