0

Б ългарският селекционер Младен Кръстаич щял да поеме националния на Босна и Херцеговина, гръмна балканско издание.

След като махнаха от поста Ивайло Петев, босненците начело с Фарук Хаджибеджич записаха 3 загуби, като най-много ги заболя от 0:2 с Люксембург.

Днес порталът n1info.ba съобщава, че селекционерът на България Младен Кръстаич може да поеме Драконите.

Този припев се подхвана от Mozzart Sport, който увери, че Младен Кръстаич е основният кандидат за наследник на Хаджибегич. 

“Настоящият селекционер на България от известно време е в новините на местните медии, които вече нашумяха около уволнението му, но равенството със Сърбия в миналия кръг успя поне малко да изглади нещата", пише босненското издание.
Слуховете са безплатни, но реалността е друга. На първо място футболната централа на България няма намерение да гони сръбския треньор на България. 

Ако толкова искат Кръстаич, босненците ще трябва да се бръкнат за неустойка за разтрогването на договора му.  На което федерацията на Босна и Херцеговина съвсем не е готова.

Сърбинът, който пое България с обещание да подмлади и модернизира отбора, едва ли би избрал Сараево точно когато започва да се вижда плодът от работата му. 

Любопитното е, че Кръстаич е бил вариант за Босна и Херцеговина два пъти - първият път преди назначението на Ивайло Петев, а вторият – след напускането на българина. 

И в двата случая обаче двете страни не са стигнали до споразумение. Самият треньор е роден на територията на Босна и Херцеговина, когато тази страна е била съставна част от бивша Югославия.