0

З енит Санкт Петербург стана шампион на Русия за четвърти пореден път. Това се случи в събота вечерта, след като тимът надигра Локомотив Москва с 3:1, а по-рано преследвачът Динамо Москва падна от Урал с 2:3. Това направи петербургския тим недостижим на върха три кръга преди края.

Гостите от Москва откриха резултата в 4-ата минута чрез Гирано Керк. Още до края на първата част обаче Зенит обърна развоя на двубоя. В 28-ата минута Иван Сергеев реализира за 1:1, а в 42-ата точен бе Малком. В 77-ата минута Мостовой оформи крайното 3:1 за Зенит. 

Въпреки триумфа си, почти сигурно е, че Зенит няма да може да играе в Шампионската лига през следващия сезона заради продължаващата война с Украйна.

В събота пак по руските терени Ивелин Попов отбеляза гол за разгромната победа на Сочи с 6:0 при гостуването на Рубин Казан в мач от 27-ия кръг на руското първенство. Бившият капитан на националния отбор, който от лятото ще облече екипа на Левски, влезе в игра за Сочи в 71-а минута и в 84-ата вкара петия гол за своя отбор. Сочи е трети в класирането с 49 точки.