0

С тарши треньорът на АПОЕЛ Никозия Рикардо Са Пинто се бори със зъби и нокти за мястото си в клуба. Както "Мач Телеграф" написа ръководството на кипърския гранд е поканило Станимир Стоилов да поеме тима, след като португалецът беше наказан за 4 месеца, защото удари с юмрук човек от щаба на Анортозис, а след това изблъска с две ръце съдията.

От АПОЕЛ планираха да представят Станимир Стоилов днес като нов старши треньор на тима с договор до края на сезона. Жалба на побойника Са Пинто срещу наказанието обаче може да отложи назначението на Мъри. 

Според кипърските медии португалецът сам е решил да пусна възражение срещи наказанието, за да не бъде уволнен дисциплинарно от АПОЕЛ. Той има тридневен срок за това, след като получи превод от решението на местната федерация. В Кипър вярват, че до 20 октомври Апелативният съд трябва да се произнесе по казуса, като е възможно Са Пинто както да бъде оправдан, което обаче е твърде малко вероятно, така и да бъде наказан още по-сурово. С други думи - назначението на Мъри в АПОЕЛ може да се забави.