0

Л удогорец отпадна от Лигата на конференциите след болезнена загуба с 0:1 от Сервет в плейофа-реванш преди елиминационната фаза на турнира. До нея се стигна, след като Клод Гонсалвеш допусна огромна и нетипична за него грешка още в 6-ата минута, при която португалецът изведе Коня сам срещу Пад и играчът на швейцарците не пропусна. „Орлите“ бяха по-добрият отбор, но направиха сериозни пропуски, а и вратарят на „кестенявите“ Фрик изглеждаше напълно непреодолим. Мачът в Разград бе изгледат и бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Треньорът на домакините Георги Дерменджиев заложи на същите 11, които направиха 0:0 в Женева миналата седмица. На вратата бе Серджио Пад, а пред него бе карето – Фон Витри, Сонко Сундберг, Оливие Вердон и Сон. Клод Гонсалвеш и Педро Нареси бяха вътрешните халфове, докато малко пред тях беше Якуб Пьотровски. По крилата действаха Кайо Видал и Бърнард Текпетей, а атаката водеше Квадво Дуа. Игралите много силно срещу Черно море – Руан и Рик Джонатан, започнаха на пейката.

В състава на гостите нямаше кой знае какви новини, а бившият играч на ЦСКА Брадли Мазику отново бе титуляр, както и преди седмица.

Мачът започна със студен душ за Лудогорец. Клод Гонсалвеш сбърка фатално, подарявайки топката на Коня, той излезе сам срещу Серджио Пад и елегантно мушна топката между краката му.

След попадението „орлите“ натиснаха. В 11-ата минута Текпетей проби отдясно и върна много добре към границата на наказателното поле, където беше напълно непокрития Сон. Той стреля с десния крак, но на сантиметри от вратата. После Текпетей центрира от корнер към Сонко Сундберг, който би, но слабо. В 20-ата минута пред Текпетей се откри възможност да стреля, но ударът му бе блокиран. Малко след това швейцарците направиха опасна контраатака, завършила с удар на Коня, който мина на сантиметри от дясната греда на Пад.

В 28-ата минута Квадво Дуа можеше да отбележи на един от бившите си отбори, но подобно на удара на Сон – и този на швейцареца мина на сантиметри от вратата на Фрик. Лудогорец продължи да натиска, но защитата и вратарят на Сервет се справиха до края на първата част.

“Орлите” започнаха надъхано втората част, но отново липсваше най-важното – завършващия удар. В 49-ата минута домакините бяха на два пъти близо до гола. След центриране от корнер непокрития Дуа стреля с глава, Фрик изби, а след това Сонко Сундберг пробва ножичен изстрел, който обаче отиде право в ръцете на вратаря. Само 120 секунди след това Кайо Видал би с глава след центриране на Сонко Сундберг, но швейцарският страж отново блесна със спасяване.

Последва силно офанзивна смяна на Георги Дерменджиев, който извади грешника Клод Гонсалвеш и пусна на неговото място нападателя Руан. В 70-ата минута Лудогорец изпусна златен шанс. Кайо Видал бе изведен почти сам срещу вратаря на Сервет и би по земя, но с една ръка стражът изби. Последва нов уникален пропуск на домакините. Кайо Видал проби в наказателното поле и би, но някак си стражът отново се намеси. Накрая Георги Дерменджиев заигра тотално ва банк, като пусна в игра и третия си нападател Матиас Тисера. Положенията обаче липсваха и в крайна сметка Лудогорец отпадна. Разградчани не успяха да повторят постижението си от преди 10 години, когато за последно играха 1/8-финал в Европа.

Важно е да се отбележи, че малко преди края на срещата Якуб Пьотровски получи жълт картон. Заради него полякът ще пропусне следващият евромач на „орлите“.