0

48-ото издание на турнира Копа Америка е доста нетипично! Фактът, че се провежда на територията на Северна Америка, предизвика някои критики от страна на различни футболисти за организацията на турнира и един от тях е Уестън Маккени. Американският халф не си държи езика зад зъбите, когато говори за атмосферата в изиграните мачове до момента.

"Разочароващо е, особено за играч, да бъдеш на стадион с капацитет за 70 000 души и на него да има 25 000 човека. Няма атмосфера", каза Маккени. Освен това той е оценил негативно и поставената за случая игрална настилка: „Това е неравен терен, на всяка крачка се къса".

Празните трибуни са нещо нормално на Копа Америка

 Празните трибуни са нещо нормално на Копа Америка

Причината за последното е фактът, че много от стадионите, подготвени за домакинство на това събитие, обикновено се ползват от NFL . Първоначално те имаха изкуствена трева, но за Копа Америка слой от естествена трева беше поставен отгоре, което изглежда не се харесва на много играчи.

На фона на всички това изглежда комично този турнир да се сравнява с Евро 2024, където организацията е на много високо ниво.