0

В идеозапис предизвика бурно възмущение във Великобритания: френският национален футболист Курт Зума рита и удря котката си. От неговия клуб Уест Хем веднага осъдиха действията му, самият футболист, взет на мушка от хейтъри и защитници на правата на животните, се оправда, че това е изолиран случай.

На кадрите се вижда как облечен за джогинг мъж влиза в кухнята, носейки котка в ръка. После я пуска, замахва и я рита като топка през коремчето с левия си крак. Котката отлита, след което бяга. Някой снима сцената, чува се непрекъснато смях. Следва гонитба и замеряне на котето из апартамента. По-късно се вижда дете да вдига котката на маса, но мъжът замахва и я събаря.

Това видео беше публикувано от британския таблоид The ​​Sun и страната остана потресена.

Мъжът, който измъчва животното, е Кърт Зума. Той е един от най-добрите централни защитници във Висшата лига. През лятото премина от Челси в Уест Хем Юнайтед за около 35 милиона евро. Той е настоящ френски национал и играе за отбора на световния шампион.

Очевидно брат му Йоан е заснел сцените и е качил видеото в Snapchat, съобщават "Сън" и други британски медии.

"Много съжалявам. Няма извинение за поведението ми, за което искрено съжалявам", цитира "Сън" 27-годишният защитник. „Искам също така да кажа колко съжалявам на всички, които бяха наранени от видеото. И искам да ви уверя, че нашите две котки са много добре и са здрави“, увери още Зума.

„Те са обичани и ценени от цялото ни семейство и това поведение беше изолиран случай, то няма да се повтори.“

Според "Сън" причината за бруталните сцени са опустошения, нанесени от игривото коте в къщата, при което е счупена и ваза, според цитиран от вестника неуточнен източник от обкръжението на Зума.

Уест Хем Юнайтед също коментира инцидента. Клубът "безрезервно осъжда действията на нашия играч Кърт Зума във видеото, което беше разпространено", каза лондонският клуб, цитиран от Би Би Си.

От ръководството вече са разговаряли с французина, предстоят вътрешни мерки по повод изцепката му.

„Но искаме да изясним, че не толерираме жестокостта към животните по никакъв начин“.