0

Б арселона инкасира тежка загуба срещу Жирона с 2:4 в мач от 16-ия кръг в Ла Лига.

Срещата започна с два гола до 20-та минута.

Първо Довбик откри резултата в 12-та минута, а 7 по-късно Левандовски изравни.

В края на първата част Мигел Гутиерес вкара брилянтен гол след многоходова атака на Жирона и мощен шут в близкия ъгъл на Пеня.

Барселона опита да изравни, но Мичел имаше други планове. Грешка на Кунде позволи на Валери Фернандес да излезе очи в очи с вратаря и с хубав удар да го преодолее.

В добавеното време двата тима си размениха по още едно попадение. Първо Гюндоган върна надеждите за Барса, но Стуани заби 4-ти гол и всичко приключи.

В класирането Жирона вече е едноличен лидер, а Барселона остава на 4-то място.

„Ние сме много щастливи. През първото полувреме допуснахме изравняване заради тяхното надмощие, но след почивката владеехме добре топката. И те, и ние имахме положения, но ние бяхме по-точни. Темпото на играта беше много високо, беше ни трудно, но настроението ни беше много добро. Много съм щастлив, че направих своя мач номер 100 в Ла Лига с победа срещу Барселона. Очаквахме големи трудности, особено през първото полувреме, но моят отбор има душа - вярваме, че сме способни на много. Първата цел беше да се спасим от изпадане. Сега искаме да играем в Европа и ще се опитаме да направим всичко възможно“, каза треньорът на Жирона Мичел пред Marca.