0

Мелани Ансидей, „Дъ Атлетик“

Световният шампион Аржентина се справи очаквано и с лекота с 3:0 срещу Салвадор на „Линкълн Фийлд“ във Филаделфия, но победата в този приятелски мач на практика не беше толкова важна. По-скоро тази контрола трябваше да покаже дали има живот след Лео Меси за „гаучосите“. Той пропусна проверката заради разтежение, но за всичко е ясно, че той ще бъде със затихващи функции или поне няма как физически да издържа по 90 минути в сгъстен цикъл от мачове. Близо 20 години Бълхата бе сърцето и душата на националния тим и сега той трябва да се научи да печели без него. Меси не е обявил, че се отказва от „бяло-синята“ фланелка, но за всеки е ясно, че това ще стане скоро и съставът на Лионел Скалони трябва да адаптира към новите реалности. Още повече, че съвсем скоро ще трябва да защитава трофея от Копа Америка.

Във Филаделфия друг ветеран – Анхел Ди Мария, очаквано взе капитанската лента и призна, че Меси на практика няма как да бъде заменен. „Мисля, че най-доброто за един футболист е да тренира и играе заедно с най-великия в историята. За съжаление Лео сега не е при нас, но трябва да запазим спокойствие и да се надяваме, че той ще е на линия за Копа Америка“, обясни Ди Мария след двубоя със Салвадор.

Именно футболистът на Бенфика изработи първия гол в 16-ата минута, след като центрира от корнер, а Кристиан Ромеро се извиси над всички и с глава се разписа през куп защитници на съперника. Това бе асистенция №27 за Ди Мария с националната фланелка, като така изпревари Диего Марадона по този показател и пред него вече е само Лео Меси, разбира се, с умопомрачителните 54 голови подавания.

Цялата разработка четете в днешния брой на Мач Телеграф

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX