0

П резидентът на Барселона Жоан Лапорта отвори вратата за евентуално завръщане на Лионел Меси на „Ноу Камп“ в интервю за спортния американски канал ESPN. Именно Лапорта изпроводи Бълхата в ПСЖ след като затъналият в дългове клуб не успя да предложи достатъчно на Лео, за да остане.

Сега, обаче, Лапорта не скри, че иска отново да види Меси облечен с екипа на Барселона, като думите му съвсем не изглеждаха като отдаване на почит, а реална покана.

„Надявам се и желая историята на Меси в Барса да не е приключила. Наша отговорност е да гарантираме, че тази глава, която все още е отворена, която не е затворена и в даден момент може да се направи, каквото трябва да се направи“, каза адвокатът.

„И за Меси да има много по-великолепен край, от този, който се получи. Морално, като президент на Барса, мисля, че направих това, което трябваше да направя. Но също като президент на Барса и в личен план смятам, че съм му задължен.”

Изявленията на Лапорта не са случайни, според испанските медии. Президентът подготвя отсега почвата за завръщането на Лео в Барселона идното лято, когато изтича договорът му с ПСЖ.

Шансовете Меси да се завърне се увеличават и от факта, че на треньорския пост е бившият му съотборник от най-силните години на клуба – Шави.