0

П резидентът на Барселона Жоан Лапорта даде голямо интервю на клубната легенда Христо Стоичков, който сега работи за канала TUDN. Адвокатът кара втори мандат начело на каталунците, той разкри пред Ицо, че след Левандовски и Рафиня ще има още нови трансфери. Лапорта призна официално цината, която Барселона ще плати за Левандовски - 45+5 милиона евро.

За Левандовски

„Барса има нужда от голмайстор, проницателен, като всеки велик отбор. Роберт е като картечница. Няколко пъти е била Златна обувка. Гарантира голове и всеки велик отбор има нужда от нападател, който гарантира голове. С него, с Ансу, с Оба (Обамеянг) имаме гаранция за голове. 
На всичкото отгоре съпругата му е диетолог. А когато имаш жена, която се грижи за теб...”.

За трансфера на поляка

„Направихме първа оферта и тя завърши на 45 плюс пет (милиона евро). Това е в рамките на нашите възможности, играчът също коригира заплатата си, за да бъде в рамките на нашите възможности и сега сме щастливи.
Конкурирали сме се с клубове като ПСЖ, Челси, а играчът искаше да дойде в Барса. Това ми харесва. Както каза Йохан (Йохан Кройф), искам играчи, които искат да дойдат в Барса. Трябва да благодарим, защото тук печели по-малко, и издържа на натиска от Байерн.

За възрастта на Левандовски

„Той е човек, който много се грижи за себе си, жена му е диетолог, когато имаш жена, която те контролира...“.

За стила на Левандовски

„Мисля, че Йохан би харесал този нападател. Той е голмайстор, за разлика от други, които сме имали. Имаме нападател с гаранции да правим шоу и да вкарваме голове”.

За следващите трансфери

„Сега ще работим върху защитата. Шави ни ориентира с поредица от играчи. Мечтая Барса отново да стане световна величина и ние работим за това. 

Ако икономиката не се възстанови, е много трудно. Постигаме го, но трябва да работим още повече. Футболът не чака. Трябва да го направиш сега. С Дембеле, Рафиня, Левандовски, Кесие, Оба, Феран.”