0

Ж озе Моуриньо бе доволен от равенството 1:1 на своя Рома с Бетис в турнира Лига Европа. Въпреки спечелената точка "вълците" остават опрени до стената, като почти задължително ще трябва да спечелят следващите си два мача, за да имат шанс за продължаване напред в турнира. Бетис е лидер с 10 т, пред Лудогорец - 7, а Рома е трети с 4.

Специалния не отхвърля и варианта за отпадане, като заяви, че при подобно стечение на обстоятелствата отборът му ще атакува третия по сила турнир Лигата на конференциите, където триумфира през миналия сезон.

"Това бе като елиминационен мач за нас - при загуба отпадахме. Да губим с 0:1 след 45 минути ни постави под голямо напрежение, което не чувстваш при нормален мач от първенството. С всички проблеми, контузии, наказания, умора, трябваше да се изправим срещу отбор, който има лукса да пусне 8 нови играчи в сравнение с предишния си мач. Това си е чисто нов отбор. Но ние показахме сърце и това ни помогна да вдигнем нивото през второто полувреме", заяви Моуриньо.

"Без съмнение заслужавахме равенството. При победа щяхме да сме в по-добра позиция и вероятно имахме класата да натиснем в последните 10-15 минути. Но тогава предпочетохме да използваме главите си и да контролираме мача. Остават ни два мача, които трябва да спечелим. Това ще са два елиминационни мача. Ако не ги спечелим, отпадаме. Хубавото е, че държим съдбата в собствените си ръце. Целта ни е да завършим на второто място, но ако останем трети, ще атакуваме Лигата на конференциите", каза още португалецът.