0

З а пръв път от 7 години Виляреал постигна победа у дома срещу Реал Мадрид. "Жълтата подводница" се наложи над "лос бланкос" с 2:1 в мач с две дузпи и куп голови положения. 

Йереми Пино вкара за домакините в 47-ата минута, а в 60-ата Карим Бензема изравни от наказателен удар. Само три минути по-късно Жерард Морено възстанови преднината на Виляреал - също от дузпа. 

Срещата ще се запомни с факта, че беше първата в 121-годишната история на Реал, в която тимът излезе без нито един испанец в стартовия си състав.

„Кралете“ общо са изиграли 4436 официални мача и в нито един от тях стартовият състав не е бил съставен само от чужденци.

Сега сред титулярите, подбрани от Карло Анчелоти, попаднаха трима французи, двама германци, двама бразилци и по един австриец, хърватин, уругваец и белгиец.

Това е второ поражение за Реал от началото на кампанията в елита и общо трето, което дава шанс на Барселона отново да вземе аванс на върха, като за целта в неделя вечер трябва да спечели поне точка срещу Атлетико в Мадрид.