0

У краинският футболист Олександър Зинченко призна, че винаги ще обича Манчестър Сити. Играчът подписа 4-годишен договор с Арсенал до лятото на 2026 г. А лондончани плащат 30 милиона лири плюс още 2 потенциални бонуси. Той може да играе на няколко позиции в защитата и полузащитата. За Ман Сити, където прекара над шест години, най-често се изявяваше като ляв краен бранител. 

„Артилеристите“ се насочиха към него, след като загубиха битката за Лисандро Мартинес, който премина в Манчестър Юнайтед. „Престоят в Манчестър Сити промени напълно моят живот и аз ще бъда вечно благодарен за предоставената възможност. Това е изключителен клуб. Да спечелиш десет трофея е нещо невероятно и аз се гордея с всичко постигнато заедно. Харесваше ми да бъда част от този отбор и да работя със специалист като Пеп Гуардиола. Чувствах се като у дома си. Благодаря на всички за подкрепата и пожелавам всичко най-хубаво на клуба в бъдеще“, коментира украинският ас.

Арсенал пък е предложил нов дългосрочен договор на Букайо Сака, който би го направил един от най-добре платените играчи в клуба. Английският национал е обвързан с “артилеристите” до 2024 г. Ако подпише, заплатата му ще се увеличи поне двойно, като в момента той взима по 70 000 лири на седмица. Лондончани са се забързали в преговорите, след като интерес към 20-годишния Сака проявиха някои от конкурентите им във Висшата лига, сред които Манчестър Сити. Арсенал иска да подсигури оставането на един от най-талантливите си играчи и го смята за основна част от бъдещето на клуба.