0

К ристиано Роналдо е с основна заслуга за трансформацията на Про лигата в Саудитска Арабия, смята бразилската звезда Неймар, който направи трансфер в местния Ал-Хилал, съобщи Ройтерс.

„Кристиано Роналдо беше пионерът на всичко това, всички го наричаха луд и какво ли не още, а днес се вижда, че лигата на Саудитска Арабия израства все повече и повече. И аз съм тук, за да помогна на лигата да израства още повече" каза 31-годишният Неймар след като подписа двегодишен договор с Ал-Хилал от Рияд във вторник. 

Счита се, че ПСЖ го е спазарил за 90 милиона евро.

Султански разкош: Не е истина как ще глезят Неймар в саудитския футбол

От своя страна бразилецът е напът да забогатее с до 350 милиона евро за този период, според в. „MARCA“. Ирати Прат твърди, че Неймар може да събере 200 милиона евро възнаграждения от футбол, което може да достигне до над 350 милиона от допълнителни рекламни приходи.

Трансферите в Саудитска Арабия през това лято включват носителя на "Златната топка" Карим Бензема от Реал Мадрид, капитана на Ливърпул Джордан Хендерсън и Рияд Махрез от Манчестър Сити.

"Развълнуван съм и мисля, че да играеш срещу топ футболисти в другите клубове те мотивира да си още по-добър. Така е като играеш срещу Роналдо, Бензема, Фирмино", смята Неймар.

Ал-Хилал подписа договор за една година с португалския треньор Жорже Жезуш, както и с бившия капитан на Улвърхемптън Рубен Невеш, сърбина Сергей Милинкович-Савич, сенегалския защитник Калиду Кулибали, както и с бразилския нападател Малком.

"Вълнувам се да пиша нова история и да преследвам нови цели с клуба и съотборниците ми - като печеля много трофеи", каза още бразилецът пред сайта на новия си клуб.

Ал-Хилал ще играе срещу Ал-Фейха в следващия кръг на първенството на Саудитска Арабия в събота.