0

Д ве възпитателки в частна детска ясла са арестувани от испанската полиция за предполагаемо малтретиране на 6 дечица до 4 г. 

Шокът е още по-голям, защото става дума за престижно  и скъпо двуезично заведение с партньор Британския съвет, в което са и децата на световни футболни звезди като Алваро Мората и Антоан Гризман (двамата от Атлетико Мадрид). 

Млада стажантка заснела няколко клипа със смартфона си как две нейни по-възрастни и опитни колежки „малтретират и унижават“ деца в градината в столичното предградие Посуело де Аларкон, което е на 30 мин. с кола от центъра на Мадрид.

Първата от тях, една от възпитателките с най-голям стаж, е обвинена за малтретиране, а другата задържана – заради неоказване на помощ.

След жалба в полицейското управление Националната полиция е влязла в действие. Полицаите изгледали и анализирали записите на охранителните камери, после последвал арестът на служителките.

Двете арестувани редовно тормозели децата заради „богатите“ им родители. 

Полицията веднага привика родителите на среща, на която ги запозна с фактите. Днес те са се съгласили да не водят децата си, докато върви разследването, което трябва да установи дали в тормоза в детската градина не са участвали и други възпитателки.