0

С трах ме е, винаги е имало допинг, призна бившият италиански национал по футбол Дино Баджо по повод ранната смърт на Лука Виали, починал на 59 г. На 6 януари.

Дино Баджо е един от най-добрите италиански полузащитници от 90-те, европейски шампион за младежи до 21 години през 1992 г., две години по-късно той достигна до финала на Световното първенство в Съединените щати с адзурите, загубен с дузпи от Бразилия.

Дино, който бе от двигателите в средата на терена, носеше фланелките на отбори като Торино, Интер, Юве, Парма и Лацио. Затова и неговите признания предизвикаха фурор в Италия.

В интервю за 'Tv7' 51-годишният Дино Баджо говори за бившия си съотборник Джанлука Виали с голяма загриженост: „Лука напусна живота ни твърде рано. Би било необходимо да се изследват веществата, които взимахме по това време. Винаги е имало допинг и трябва да се види дали някои добавки са навредили във времето. Страхувам се за себе си, случва се на твърде много футболисти - болести, смърт.

В моите години, през 90-те, имаше допинг. Не сме приемали странни неща, нормални неща, но е нужно да се прецени дали тялото е знаело как да ги изхвърли или са оставали в теб“, опасява се Дино Баджо.