0

С едемкратният шампион в Националната футболна лига (НФЛ) Том Брейди стана миноритарен собственик в английския футболен клуб Бирмингам Сити, който се състезава в Чемпиъншип.

46-годишният куотърбек нарече “знаков клуб“ за английския футбол Бирмингам, който на Острова се слави като каръшки отбор заради прочута циганска клетва от 1906 г. Тогава роми били принудително изместени от терена, където бил построен стадион „Сейнт Ендрюс“.

Том Брейди обаче си постави за цел да постигне същите успехи с него, каквито имаше той като състезател по американски футбол.

"Бирмингам Сити дава заявка за намеренията си и ние се радваме, че Том Брейди се присъединява към нашия клуб, защото той ще инвестира не само средства, но и време и експертиза", каза шефът на футболния клуб Том Вагнер.

Бирмингамци не са играли във Висшата лига от 2011 година насам и Вагнер обясни, че с привличането на Брейди се надяват да се завърнат по-скоро сред най-добрите отбори в Англия.

Том Брейди е считан за най-великия играч в историята на НФЛ. Той е лидер във вечната класация не само по брой спечелени титли със 7, но и по брой награди за "Най-полезен играч на Супербоул" (5), най-много подавания за тъчдаун (649), най-много точни подавания (7753), както и най-много подадени ярдове (89 214). 

Освен в Бирмингам Сити, Брейди притежава миноритарен дял и в отбора Лас Вегас Ейсес от Женската национална баскетболна асоциация.