0

Б орещият се за оцеляване в английския футболен елит тим на Лутън пропиля преднина от 3:0 при гостуването си на Борнемут и загуби с 3:4 в отложен мач от 17-ия кръг на Висшата лига.

Лутън можеше да прекъсне серията си от шест срещи без победа в първенството, но допусна ново поражение и остава на 18-о място във временното класиране с 21 точки, на три зад 17-ия Нотингам Форест.

Отборът на Борнемут постигна втора победа в последните си три двубоя от Висшата лига и се намира на 13-а позиция с 35 точки, колкото има и 12-ият Фулъм.

Гостите реализираха и трите си попадения през първото полувреме. Футболистите на Лутън поведоха с 1:0 още в деветата минута след гол на нидерландския полузащитник Тахит Чонг. 26-годишният нападател Чидози Огбене направи резултата 2:0 в 31-ата минута, а в първата минута на добавеното време на първата част Рос Баркли бе точен за 3:0 в полза на Лутън.

Доминик Соланке вкара за Борнемут в 50-ата минута, намалявайки пасива на отбора за 1:3, а пет по-късно Чонг прати топката в мрежата на домакините, но голът не бе зачетен заради нарушение.

В 62-ата минута украинецът Илия Забарни скъси още повече разликата с второ попадение за домакините след точен удар с глава. Само минути по-късно Антоан Семеньо вкара изравнителния гол за Борнемут след хубава индивидуална акция, а в 83-ата минута ганайският национал отбеляза за 4:3 и финализира зрелищния обрат за домакините.

Източник БТА