0

М ачът от 14-ия кръг на английската Висша лига между Уотфорд и Челси беше прекратен в 13-та мин. заради инфаркт на един от феновете. Футболисти, сред които защитникът на Челси Алонсо, алармираха съдията за случващото се в сектора "Греъм Тейлър" на ст. "Викъридж Роуд".

Лекарите от гостуващия тим веднага се притекоха на помощ на запалянкото, към тях се присъединиха и колегите им от Уотфорд, както и санитари. През това време футболистите влязоха в съблекалните си за около половин час. Наложи се да направят 5-минутна загрявка преди играта да бъде отново подновена. 

Запалянкото бе изнесен на носилка под мощните окуражителни аплодисменти на цялата публика. Според говорителя на стадиона състоянието му е стабилизирано.

Челси успя да спечели мача, макар и трудно, с 2:1, като с трите точки запази първото си място в класирането на Висшата лига. Мейсън Маунт откри в 29-та мин., но 2 мин. преди почивката Еманюел Бонавентюр изравни след рикошет от Рюдигер. Победата над отбора на бившия си мениджър Клаудио Раниери гостите изтръгнаха с попадението на мароканеца Хаким Зиеш в 72-та мин.