0

Б ившата националка на САЩ по футбол Хоуп Соло съобщи, че доброволно ще започне терапия за лечение на алкохолизъм и помоли приемането ѝ в Залата на славата в САЩ да бъде отложено за 2023 г. 40-годишната бивша вратарка бе арестувана на 31 март, след като бе намерена припаднала зад волана на автомобила си, докато 2-годишните ѝ близнаци са на задната седалка. 

"Свързах се със Залата на славата и помолих за отлагане на церемонията по приемането ми за 2023 г. Доброволно ще се включа в програма за лечение на алкохолизъм, за да се справя с проблемите ми с алкохола. В момента енергията и концентрацията ми са насочени изцяло към здравето ми и към семейството. Искам да благодаря на Залата на славата за подкрепата им и за това, че проявиха разбиране към моето решение", написа Соло в "Туитър". 

След ареста си Соло бе обвинена в шофиране в нетрезво състояние, застрашаване на здравето на децата и оказване на съпротива при арест. Тя е отказала и тест за алкохол, което води до автоматично отнемане на шофьорската ѝ книжка за една година. По-късно ѝ е направен кръвен тест. След като прекара нощта в ареста, тя бе освободена, но трябва да се яви в съда на 28 юни. 

Соло има две олимпийски титли със САЩ през 2008 и 2012, а през 2015 спечели и световната титла.