0

С адио Мане на практика потвърди, че ще напусне Ливърпул. Нападателят посочи като причина желанието на феновете в родината му Сенегал. За трансфер на Мане се говори от месец, като фаворит за подписа му е Байерн. Преди финала в Шампионската лига, в който Ливърпул падна с 0:1 от Реал, Мане намекна, че може да си тръгне. Сега 30-годишният нападател директно каза, че ще го направи, посочвайки феновете в родината си като причина.

Преди мача на Сенегал с Бенин от квалификациите за Купата на африканските нации, Мане бе попитан какво мисли за анкета сред привърженици в родината му относно бъдещето му, на което отговори: „Като всички останали, и аз съм в социалните мрежи и виждам коментарите. Между 60 и 70% от хората в Сенегал искат да напусна Ливърпул? Ще направя каквото искат. Ще видим скоро. Не бързайте, ще го видим заедно."

Според медиите в Германия Байерн е готов да предложи на Ливърпул 30 млн. евро за Мане и между 5 и 10 млн. под формата на бонуси. Ливърпул обаче иска повече от 30 млн. Мане влиза в последната година на договора си, който изтича през лятото на 2023. ПСЖ също има интерес към сенегалеца.