0

З вездата на Реал Мадрид Винисиус Жуниор коментира своята борба срещу расизма в Испания, а и по света преди мача на неговата Бразилия срещу „ла роха“. Двубоят на „Сантяго Бернабеу“ е на 26 март от 22:30, а Винисиус ще бъде символичен гост с националния отбор на Бразилия.

„Това да получаваш много обиди на расистка основа е нещо доста тъжно, това е нещо, което се случва тук във всеки мач, всеки ден. Всяко мое оплакване ме натъжава много. Но като всички „чернокожи“ по света... Това е нещо тъжно. Това е нещо, което се случва... Не само в Испания, но и по света... Случи се и с баща ми, избраха бял човек пред черен. Това е нещо, което забелязвам и се боря срещу него“, започна Винисиус.

„Благодаря на всички испански играчи, които винаги ме подкрепят в тежките моменти. Не само в Испания, навсякъде има много расизъм. Все повече и повече хора ми показват своята подкрепа. Надявам се, че в бъдеще все по-малко и по-малко хора да минават през това“, каза още той.

„Моето семейство ми дава сила да продължавам да се боря. Благодаря и на всички, които ме подкрепят и ми дават сила да се боря срещу расизма“, призна звездата на Реал Мадрид.

„Липсата на наказание е това, което ме разочарова най-много, че всички тези хора си тръгват, без да се случи нищо, след като не са направили нещо. В Барселона беше заведено дело и бих искал това да се случва, така че хората да спрат да говорят това, което казват.  Децата не казват тези неща, защото е вярно, че когато бях дете не знаех какво е расизъм“, коментира Винисиус.

„Да играеш футбол е много важно, но борбата срещу расизма също. Цветнокожите хора да имат нормален живот. Ако това беше така, щях да ходя на мачовете на моя клуб, фокусиран само върху играта. Единственото нещо, което искаме да продължим да играем и всички да имат нормален живот“, завърши Винисиус.