Б арселона "превъртя играта" във футболния бизнес, след като включи клауза за освобождаване в новия договор на Педри, която постановява: "Който плати за футболиста 1 милиард евро, е свободен да го привлече".

Барселона "превъртя играта" във футболния бизнес, след като включи клауза за освобождаване в новия договор на Педри, която постановява: "Който плати за футболиста 1 милиард евро, е свободен да го привлече".

Това е най-високата "клаусура", както ги наричат в Испания, някога добавяна към футболен контракт. Досега рекордът бе за Лео Меси, като "Барса" го бе обвързала с клауза за 700 милиона. Разбира се, това са цифри на хипотезите, защото е ясно, че никой няма да извади такава сума за играч.

Досега най-големият трансфер в историята е точно за звезда на "Барселона", платен от ПСЖ - 222 милиона евро за Неймар. Именно от "малката" клауза на бразилеца се възползва тогава парижкият клуб, изплати я и каталунците нямаха как да спрат сделката. Педри е само на 19 години, но е считан за бъдещето на "Барселона" и испанския футбол. Универсалният полузащитник игра умопомрачителните 77 мача за 11 месеца през миналия и в началото на този сезон, преди да получи двуседмична почивка най-после в началото на октомври.