М артин Камбуров изравни рекорда на Петър Жеков за най-много голове в българския футбол елит.  Нападателят донесе победата на "Берое" над "Ботев" (Враца) iс 1:0 в мач от 5-ия кръг на Първа Лига. Попадението падна в началото на второто полувреме, когато бе отсъдена дузпа за старозагорци, която Камбуров превърна в гол.

Така капитанът на старозагорци има на сметката си 253 гола в родното първенство, колкото е отбелязал и легендата Петър Жеков.

Мартин Камбуров изравни рекорда на Петър Жеков за най-много голове в българския футбол елит.  Нападателят донесе победата на "Берое" над "Ботев" (Враца) iс 1:0 в мач от 5-ия кръг на Първа Лига. Попадението падна в началото на второто полувреме, когато бе отсъдена дузпа за старозагорци, която Камбуров превърна в гол.

Така капитанът на старозагорци има на сметката си 253 гола в родното първенство, колкото е отбелязал и легендата Петър Жеков.

Гостите от Враца останаха с човек по-малко в 75-ата минута, когато Йоан Бауренски получи директен червен картон за опасна игра срещу Александър Цветков. Първоначално ситуацията бе подмината от Никола Попов, но VAR арбитрите дадоха сигнал за преразглеждане и след като Попов се убеди в нарушението изгони играча.

Това бе и първа загуба на "Ботев" (Враца) през новия шампионат, а "Берое" взе своята трета победа.