0

Б ившите №1 в тениса Серена и  Винъс Уилямс заголиха бедра на премиерата на филма „Крал Ричард“ в Холивуд.
В него Уил Смит влезе в ролята на бащата на звездите, а Сания Сидни и Деми Сингълтън изиграха самите тях.

Емоции

Първото излъчване на биографичната лента се състоя в емблематичния „Чайнийз Тиътър”, където Серена се появи заедно със съпруга си Алексис Оханян и с 4-годишната им дъщеричка Олимпия. Преди дни Уилямс публикува клипче в Инстаграм, на което татко й учи малката да кара колело.

Сестрите Уилямс на премиерата на филма за баща им
Серена Уилямс Серена Уилямс Серена Уилямс
6

Носителката на 23 титли от Големия шлем призна, че е плакала, докато гледала трейлъра към „Крал Ричард“, и похвали Уил Смит за превъплъщението в баща им като млад. „Усетих силна връзка с актрисите в ролите на мен и сестра ми. Наистина е сюрреалистично, защото не се чувствам на години, на които би трябвало да има филм за детството и семейството ми. Уил пък издигна филма на съвсем друго ниво“, увери 40-годишната Серена.
„Всичко е толкова емоционално и добре направено - брилянтна работа“, разчуства се по-малката сестра, която не се състезава заради травма.
По-голямата Винъс (41), която има пет трофея от Шлема, добави: „Нямам търпение на 19 ноември светът да види историята ни по кината и по HBO Max“.

Пари

Снимките на „Крал Ричард“ започнаха през 2020-а, но бяха забавени заради пандемията. Бюджетът му достигна $50 млн., а 53-годишният Смит е получил $40 млн. хонорар. Според „Холивуд Рипортър“ с тези пари той е дал бонуси на поне петима от колегите си. Конкретната сума не е известна, а до решението да се раздели с нея Уил стигнал, след като стана ясно, че филмът ще се излъчва едновременно в кината и на стрийминг. Тъй като практиката в Холивуд повелява актьорите да получават отчисления от боксофиса на филмите, артистите традиционно остават ощетени. 

Водещите издания в САЩ похвалиха изпълнението на Смит и вече го спрягат за носител на „Оскар“. През 2001 г. той получи номинация за друг спортен филм - „Али“, където изигра боксовата легенда Мохамед Али.