0

Е дногодишният син на голяма ръгби звезда на Южна Африка се удави в семейния басейн на къщата им. Трагедията се разигра в деня, в който Джани дю Плеси, спечелил 70 мача за своята страна, празнуваше 39-ия си рожден ден.
Все още не се съобщават повече подробности по трагичния инцидент, но той бе потвърден от бившия южноафрикански национал Рудолф Страули, който сега е главен изпълнителен директор на настоящия клуб на Дю Плеси – Лъвовете.
Той каза пред Sport24: „Ние, като семейството на лъвовете, сме потресени. Мога да потвърдя, че тази трагедия се е случила. Всички сме съсипани."


По-късно той добави: „Джани и семейството му сега трябва да бъдат оставени сами, за да изживеят мъката си. Ние му предлагаме пълната си подкрепа и любезно молим всички да ги запазят в мислите и молитвите си."
Бившият играч Токс ван дер Линде отдаде почит със снимка на Дю Плеси, който държи покойния си син до съпругата Ронел. Надписът гласи: „Моля, молете се за Джани дю Плеси и семейството му. Синът му на една година се удави снощи, сърцето ми е разбито, разбито. Толкова тъжно."


Дю Плеси има още две деца, дъщери Розали и Хеле.
Той беше част от отбора, спечелил Световната купа по ръгби през 2007 г., заедно с по-малкия си брат Бисмарк.
Пред миналата година той се присъедини към тима на Лъвовете, след като изкара 9 години във френския Монпелие.