С едемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън ще бъде преместен с поне десет места назад на стартовата решетка за неделната Гран при на Турция заради слагането на четвърти двигател в своя автомобил.

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън ще бъде преместен с поне десет места назад на стартовата решетка за неделната Гран при на Турция заради слагането на четвърти двигател в своя автомобил.

От „Мерцедес“ избраха да сменят само двигателя с вътрешно горено в болида на британеца, което му носи десет места, вместо автоматичен старт от дъното на колоната.

Основният съперник на британеца в спора за титлата през 2021 Макс Верстапен вече изтърпя едно наказание със старт от дъното на колоната, като това се случи в Русия преди две седмици. Тогава пилотът на „Ред Бул“ успя в максимална степен да ограничи щетите от тази санкция, след като завърши втори в Сочи зад Хамилтън и загуби само седем точки.

Добрата новина за „Мерцедес“ е, че „Истанбул Парк“ е една от пистите, на които изпреварванията са сравнително лесни и той би трябвало сравнително бързо и лесно да си пробие път до челото на колоната.

Той няма да е единственият пилот, който ще има тази цел, тъй като и Карлос Сайнц също получи наказание заради нови компоненти по своята задвижващата система. Пилотът на „Ферари“ обаче ще потегли от дъното на стартовата решетка, тъй като от италианския екип смениха целя задвижващ пакет в неговия SF21.