Е вропейската шампионка в борбата от Рим 2020 Мими Христова претърпя успешна операция на рамото. Националката в категория 65 кг получи травма по време на полуфиналите на световното първенство в Осло в началото на месеца, когато загуби срещата си, а след това не излезе в репешажите за бронза и остана без отличие от шампионата.

Европейската шампионка в борбата от Рим 2020 Мими Христова претърпя успешна операция на рамото. Националката в категория 65 кг получи травма по време на полуфиналите на световното първенство в Осло в началото на месеца, когато загуби срещата си, а след това не излезе в репешажите за бронза и остана без отличие от шампионата.

Христова провеждаше лечение в опит да възстанови контузеното си рамо без операция, но в крайна сметка се наложи да легне под ножа. Интервенцията бе извършена във ВМА от доц. Владимир Русимов.

"Опитахме се да минем без оперативна намеса, но не успяхме. Оказа се, че има и разкъсвания. Иначе Мими с нетърпение очаква възстановяването й да е бързо и по-скоро да се върне на тепиха", заяви старши треньорът на националния отбор жени Петър Касабов.

Междувременно младите ни борци заминаха за световното първенство до 23 г. в Белград (1-7 ноември). При девойките ще стартират само две състезателки - Рая Кьосева (62 кг) и Изабел Христова (65 кг) от клуб „Челопеч“, с които пътува треньорът Петър Дойнов.

В свободния стил селекционерът Ангел Тодоров ще разчита на 7 състезатели. Сред тях са призьорите от европейски първенства за юноши и кадети Джемал Али (86 кг) и Георги Иванов (125 кг).

В класическия стил наставникът Юлиян Георгиев, който наскоро спечели световната титла при ветераните, тръгва с 6-има борци като Денис Демиров (55 кг), Мирослав Емилов (60 кг) и Иво Илиев (67кг) са медалисти от еврошампионати.