0

Д жуджето е извънземен, този комплимент типичен между футболисти направи на Лео Меси съотборникът му в аржентинския национален отбор Анхел ди Мария, той самият наричан „Фиде“ заради структурата на тялото му.

„За мен да бъда до Лео е всичко. Той е най-добрият на света, „Джуджето“ е извънземно, няма да се уморя да го казвам“, обсипа с хвалби Бълхата той. 
„И пак го казвам: да играеш с Лео е най-доброто нещо, което ми се случи в моята кариера. Ние сме заедно в националния отбор от много години и дори успях да играя в един клуб с него, защото да го виждаш всеки ден е много по-красиво. Да споделяш терена с Лео е мечта Той е много зрял, много отдаден", не спря да четка капитана си „Фидето“.

Катар е четвъртото и последно световно на Ди Мария с Аржентина, колкото участия имат Марадона и Маскерано.

„Не е лесно да останеш в аржентинския отбор толкова много години с количеството и качеството на играчите в нашата страна. Получих много критики, но съм изиграл 124 мача в селекцията, мисля, че не всеки може да го направи”, гордо е крилото.

Ди Мария посочи кои са най-големите съперници на Аржентина за световната титла. 
„Ако мислим за кандидати за Световното първенство... и Франция идва наум веднага. Защото те са шампиони, заради количеството и качеството на играчите, които имат. Но Световните първенства могат да бъдат коварни...

Германия и Испания също могат да бъдат споменати, но в същото време те преминават през процеси на подмладяване, имат много млади футболисти и не е ясно какво може да се случи или как ще реагират те в турнир с толкова голямо значение световното”, увери крилото на Ювентус.

Запитан от журналиста от „Ла Насион“ за Аржентина, той беше категоричен: „Тук сме, за да се преборим с всеки. Ние сме конкурентни. Можем да се борим да спечелим Световната купа. В добра серия сме, спечелихме Копа Америка и финала в Италия, групата е сплотена. Ще се борим за победа във всеки мач, това е сигурно!“