0

Е дин сребърен и два бронзови медала спечели 16-годишната Анита Петкова на държавното отборно и индивидуално първенство по тенис на маса за младежи и девойки до 21 години в Пловдив. Това съобщи за БТА нейният треньор Петър Петров.

Той уточни, че възпитаничката на Дунав и Ученическата спортна школа в Русе е отстъпила на полуфинала в индивидуалната надпревара от шампионката Цветелина Георгиева. На двойки при девойките в тандем с Дея Милтанова е спряна на същата фаза отново от представители на Юнак (Ардино) – Цветелина Георгиева / Сиделя Мутлу. При смесените двойки Анита е стигнала до финала заедно със Стефан Димитров от Марек Дигеста спорт (Дупница).
„Трите медала от това първенство показват израстването на Петкова, тъй като тя е само на 16 години“, коментира Петър Петров.  

Треньорът разясни, че на младата състезателка й предстоят участия с националния отбор в Косово и Унгария, както и със женския отбор на Дунав Русе.
Припомняме, че по-рано тази година, още преди да навърши 16 години, Анита спечели 17-ото издание на турнира „Олимпийски надежди” в Албена в конкуренцията на 16 от най-добрите девойки до 19 години у нас.