0

Б алканското дерби на европейското Хърватия – Албания се превърна в същински трилър, който остави без дъх феновете на „Фолкспаркщадион” в Хамбург до последната секунда. Сблъсъкът, който бе решителен за група В, завърши 2:2, а индиректно в съспенса му участваше и родната „А” група, и националният ни отбор, който, разбира се, не е на първенството.

Защото в главната роля в мача бе дефанзивният халф на албанците с немски паспорт Клаус Джасула, чийто по-голям брат - Юрген Джасула, през сезон 2013/14 се подвизаваше в Литекс и вкара 11 гола в общо 35 срещи. Настоящият играч на Дармщат влезе като резерва в 72-рата минута. Тогава резултатът бе 1:0 за албанците благодарение на попадението в 11-ата минута на Казим Лачи, който вкара и на нашата гарнитура при загубата ни с 0:2 в Тирана миналата година. Всичко интересно стана след появата на Джасула. Андрей Крамарич изравни в 74-ата. 120 секунди по-късно Джасула си заши автогол след рикошет, но в петата минута на добавеното време се реваншира, изравнявайки ефектно резултата.

Това беше първа точка и за двата отбора в шампионата, след като албанците стартираха с поражение с 1:2 от Италия, а хърватите паднаха с 0:3 от Испания. Двата тима запазват шансовете си за класиране на осминафиналите, но само ако не загубят последните си мачове. На 24-ти юни Албания играе с Испания, а Хърватия – с Италия.