0

Н ападателят на Байерн Мюнхен Садио Мане е дал съгласието си да премине в Ал Насър.

В последните часове представители на тима от Саудитска Арабия са провели разговори с представители на сенегалския национал, който в крайна сметка е казал "да" на евентуален трансфер, съобщава италианският журналист Фабрицио Романо. 31-годишният футболист искаше да остане на "Алианц Арена" и да се докаже, но в крайна сметка е приел факта, че е ненужен на баварците и ще напусне.  В следващите дни се очаква Мане да договори личните си условия с Ал Насър и да стане съотборник на Кристиано Роналдо.

Предполага се, че арабският клуб ще плати на Байерн трансферната сума от около 30 млн. евро. Така африканецът ще стане третото звездно попълнение на саудитите през лятото след Мрасел Брозович от Интер и Секо Фофана от Ланс.

В същото време Ал Насър допусна нова тежка загуба по време на подготовката си в Португалия. След като преди дни Роналдо и компания бяха разбити с 0:5 от Селта, сега те отстъпиха с 1:4 и на Бенфика. Кристиано и Брозович бяха сред титулярите на своя тим, като португалецът бе на терена 84 минути, а хърватинът игра цял мач.