0

А нглия спечели безапелационно битката за Британия, побеждавайки Уелс с 3:0 в последен мач от група "В" на Мондиал 2022. 

"Драконите" бяха разкъсани в рамките само на 120 секунди с голове на Маркъс Рашфорд (49) и Фил Фодън (51). Отново Рашфорд оформи крайния резултат с третия си гол от началото на световното първенство в Катар.

На 1/8-финалите "трите лъва", които са първи в крайното класиране в своята група, ще срещнат Сенегал, който завърши втори в Група "А". 

Уелс пък приключва първото си участие на световно първенство от 1958 година насам със само 1 точка и последното четвърто място в групата.

САЩ победи трудно Иран с 1:0, а в герой за „янките“ се превърна Кристиан Пулишич. Той вкара единственото попадение в срещата в 38-ата минута, когато засече центриране отдясно успоредно на голлинията на Сержиньо Дест. 

С този успех тимът на Грег Берхалтер събра 5 точки и така завърши на второ място в групата. Иран пък остава трети с 3 точки. На 1/8-финалите САЩ ще премери сили с първия от Група „A“ - Нидерландия.