0

Т унис със сигурност е сред аутсайдерите на Мондиал 2022, но пък има своите козове и надежди. А най-голямата може би е младият талант на Манчестър Юнайтед Анибал Межбри, който сега играе под наем в Бирмингам.
Неговата история е типична за роден във Франция футболист с корени от Северна Африка. Той се повява на бял свят на 21 януари 2003 година в Иври сюр Сен, квартал на Париж. Разбира се, от малък гони топката и родителите му го записват в школата на Париж ФК през 2009 година, а след това той минава и през прочутата школа в Клерфонтен, преди да започне същинската си кариера в Монако.

Там качествата на атакуващия халф са забелязани от скаути на Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Ливърпул и Арсенал, като дори „артилеристите“ го вземат на пробив. След това се появява и клубове като ПСЖ, Байерн и Барселона, а в крайна сметка битката за подписа му печелят „червените дяволи“ и Анибал се озовава на „Олд Трафорд“ през 2019 година срещу скромната сума от 5 милиона евро, която може да нарасне до 10 милиона.

Той чакаше до пролетта на миналата година, за да види дали има шанс да пробие в младежкия тим на Франция, след като преди това има мачове за различните юношески формации. В крайна сметка през май 2021 година избира Тунис, родината на неговите родители. Неговото решение предизвика истинска еуфория в северно-африканската страна, като той моментално се превърна в суперзвезда. Самото обвяване на решението бе като за Холивуд – Межбри излезе на голяма сцена, която се вливаше в море от фенове, и вдигна триумфално фланелката на „картагенските орли“.

Той има вече 18 мача за националния тим и се превърна бързо в основна фигура и вече е голямата на Тунис за добро представяне на Мондиал 2022.