0

А рабският свят отваря своите врати за най-популярната игра футбол. За първи път държава от този регион приема световните футболни финали. Катар ще открие 22-ия мондиал срещу Еквадор днес от 18:00 часа, а два часа по-рано стартира и церемонията по откриването. Всичко най-интересно ще може да гледате в ефира на DIEMA SPORT 3.

За първи път финалите на мондиал ще се проведат през ноември и декември, а за последно те ще са с 32 отбора. Следващото световно първенство 48 отбора ще се борят за трофея. 

Целта пред домакините от Катар е поне да излязат от групата. Отборът изигра 4 контроли от октомври насам и спечели всяка една от тях - срещу Гватемала, Хондурас, Панама и Албания. 

Най-доброто постижение на Еквадор на този форум е отпадане на осминафинал от Англия през 2006-а година. “Ла Три" се представиха успешно по време на квалификациите в КОНМЕБОЛ, в които завършиха на четвъртото място и така се класираха за първенството след 7 победи, 5 равенства и 6 поражения. Отборът беше заплашен от изхвърляне от турнира, след като в квалификациите използва играч, който не отговаряше на условията.