0

А ржентина е първият финалист на Мондиал 2022 в Катар. Геният Лионел Меси бе в основата на победата над Хърватия с 3:0. „Гаучосите“ ще играят за титлата за втори път в рамките на осем години. Те чакат победителя от другия полуфинал между Франция и Мароко, който е утре.

Именно Меси откри резултата в 34-ата минута от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Хулиан Алварес. Пет минути по-късно нападателят на Манчестър Сити удвои аванса на южноамериканците след индивидуален пробив.

Блестящо изпълнение на Меси доведе до третото попадение, при което той асистира отново на Алварес.

Както и на предишното световно, Лука Модрич и компания отново ще спорят за бронзовите медали в събота.

Двата отбора започнаха предпазливо срещата. В 17-ата минута Деян Ловрен засече центриране от корнер, но ударът бе неточен.

В 25-ата минута Аржентина отговори с шут извън наказателното поле на Енцо Фернандес, който бе париран от Доминик Ливакович.

В 34-ата минута Аржентина получи право да изпълни дузпа, след като съдията Даниеле Орсато от Италия видя нарушение на Ливакович срещу Хулиан Алварес. Лионел Меси изпълни наказателния удар и с мощен удар под гредата даде аванс на своя тим.

В 39-ата минута аржентинците удвоиха своята преднина. След бърза контраатака топката стигна до Хулиан Алварес, който с помощта на два рикошета остана сам срещу Ливакович и с лекота го преодоля за 2:0.

В края на полувремето Алексис Мак Алистър бе оставен сам в наказателното поле, но изстрелът му с глава бе спасен от Ливакович.

След подновяването на играта аржентинците продължиха да бъдат по-активни. Паредес и веси направиха пропуски и резултатът остана непроменен.

Хърватия опита плахи опити чрез Ловрен и Перишич, за да се върне в мача, но без успех.

Аржентина реши всичко с трети гол в 69-ата минута. Меси направи отличен пробив отдясно и даде пас в наказателното поле към Хулиан Алварес, който от непосредствена близост прати топката в мрежата.

В 83-ата минута Макалистър бе оставен непокрит, а ударът му профуча встрани от вратата на Ливакович.