0

С елекционерът на Аржентина Лионел Скалони и един от помощниците му Пабло Аймар, треньор на националите до 17 г., плакаха от радост и най-вече от облекчение след головете на Меси и Енцо Фернандес срещу Мексико.

Кадрите обиколиха света, най-вече как Аймар, един от детските футболни кумири на Меси, ридае, рони сълзи на скамейката след попадението на Лео. Докато шефът му Скалони му говори за следващите тактически ходове за запазване на аванса, Аймар, по прякор Палячото и с втренчен напред поглед, си закрива очите с ръце, като през цялото време диша тежко, сякаш е правил спринт.

В социалните медии дори изразиха опасения дали сърцето на Пабло ще издържи на тръпката. Според аржентинската преса емоцията за него се оказала особено силна и заради неочакваната смърт на майка му преди месец.

При втория гол на резервата Енцо Фернандес, когото медиите в Аржентина искат да видят титуляр в състава, и Лионел Скалони не успя да сдържи сълзите си.

Само победата над Мексико оставяше шансове на Аржентина да продължи на осминафиналите, на 30 ноември „гаучосите“ трябва да бият и Полша, за да са сигурни в класирането си.