0

В торото издание на атрактивната надпревара с ролкови ски Купа "София" ще се проведе навръх националния празник 22 септември. Участие в него ще вземат най-добрите ни състезатели Даниел Пешков, Марио Матиканов и Калина Недялкова.

Надпреварата, организирана за втора поредна година от Българската федерация по ски с подкрепата на "София - Европейска столица на спорта", ще се състои около голямата поляна при фонтана в Южния парк.

Форматът е част от инициативите по повод Европейската седмица на спорта - "Be Active“ на Министерството на младежта и спорта. Представители на всички възрастови групи - 12, 14, 16, 18 години, мъже и жени ще мерят сили в дисциплината спринт свободен стил.

Състезанието ще започне в 9,30 часа с квалификации, а финалите са от 10,30. Награждаването на призьорите ще бъде в 12 - 3 часа и 43 минути преди настъпването на астрономическата есен. За участие в Купа "София" са поканени всички клубове по ски бягане в страната, уточняват от БФCки.

В първото издание преди година участваха около 100 асове от белите писти, като победител при мъжете стана Даниел Пешков, а при жените - Валентина Димитрова.