0

А встралия победи с 1:0 Тунис в мач от група D на световното първенство. Единственият гол бе дело на Мичел Дюк, а успехът дава голям шанс на тима да се класира за елиминациите. Това бе първи мач за "кенгурата" с чиста мрежа на световно първенство от 1974 г. насам. Победата е първа за тима на мондиал от 2010 насам.

Австралия започна мача по-добре, но трудно създаваше положения. Все пак в 24-ата минута тимът поведе. Крейг Гудуин центрира от левия фланг и с помощта на рикошет топката стигна до главата на Мичел Дюк, който макар и с гръб към вратата, успя да отправи неспасяем удар за 0:1. Тунис опита да изравни до края на първото полувреме, но вратарят на Австралия Хари Соутар спаси удар на Мохамед Дрегер. Мсакни пък не уцели вратата. 

През второто полувреме тунизийците играха по-добре, но Австралия удържаше. "Кенгурата" пропуснаха да затворят мача в 71-ата минута, когато резервата Макларън пусна чудесно подаване към Леки, който обаче се размина с топката на границите на вратарското поле. Секунди по-късно капитанът на "картагенските орли" Юсеф Мсакни бе изведе на добра пизиция, но ударът му бе избит от Матю Райън.