0

Германският шампион Байерн Мюнхен проверява опциите за привличането на заместник на контузения си титулярен вратар Мануел Нойер, съобщава телевизия Sport1.

Нойер счупи десния си крак по време на ски ваканция след края на участието на националния тим на Германия на Мондиал 2022 и претъпя операция, която ще го извади от игра до края на сезона. Агентът на вратаря Александър Нюбел, собственост на Байерн, но пратен под наем в Монако, Щефан Бакс заяви, че все още не е получил обаждане от ръководството на „баварците“.

Не съм чул нищо от Байерн до момента“, потвърди Бакс. В договор на Нюбел не е включена клауза, която да му позволи той да се върне в мюнхенския гранд през януари.

Междувременно селекционерът на Германия Ханс-Дитер Флик заяви, че иска Мануел Нойер да бъде първият избор на националния отбор при домакинството на европейското първенство през 2024 г.

Флик все още има Нойер за първи избор, въпреки факта, че вратарят ще бъде на 38 години в началото на турнира. Селекционерът на този етап остава като резервен вариант Марк-Андре тер Щеген от Барселона и Кевин Трап от Айнтрахт Франкфурт.