0

Б разилският национален отбор играе за най-голям бонус на световното първенство. Според „Дейли Мейл“ играчите на Тите ще си разделят солидни премии при спечелване на мондиала. Не се споменава какъв е точният размер, но уточнява, че средствата за бонуса ще дойдат от договора с „Найк“ за екипировката на Бразилия, според който местната федерация получава по около 30 милиона годишно. 

Медията допълва, че англичаните ще си разделят премия от общо 13 милиона паунда, ако успее да стигне до световната титла в Катар. Селекционерът на „трите лъва“ Гарет Саутгейт пък ще добави три милиона към годишната си заплата от шест милиона паунда, ако изведе Англия до трофея.

Според същия източник бонусът на англичаните е идентичен с този на страни като Германия и Белгия. Иначе според наградния фонд на ФИФА победителят на Мондиал 2022 ще получи 35 милиона паунда (40 милион евро), а завършилият на второ място – 25 милиона. Тези пари обаче отиват за съответните федерации, които сами решават какъв процент от тях ще отпуснат като бонуси за играчи и треньори.