0

Б разилия победи с 2:0 Сърбия в мач от Група G на световното първенство. Ричарлисон вкара и двата гола за успеха, а второто му попадение бе най-красивото на мондиала до този момент. Бразилците доминираха, особено през второто полувреме, като удариха и две греди и можеха да стигнат до победа с по-голям резултат.

Бразилците очаквано започнаха мача по-активно и се опитаха да притиснат съперника си още в началото. Тимът на Тите обаче трудно успяваше да създаде опасни положения. Каземиро опита далечен удар в 21-ата минута, но не затрудни вратаря Ваня Милинкович-Савич. Малко след това Винисиус бе изведен, но вратарят на Сърбия излезе и го спря. В 35-ата минута Бразилия организира най-добрата си атака до този момент. Лукас Пакета изведе Рафиня, който бе оставен непокрит, но ударът му бе прекалено слаб. В 41-ата минута Винисиус успя да се откъсне от Никола Миленкович, който обаче в последния момент бутна топката от крака му.

Бразилия можеше да поведе още в първата минута на второто полувреме. Рафиня се възползва от грешка при изнасянето на сърбите и отне топката на Неманя Гудел. Той обаче отново стреля слабо и Милинкович-Савич се намеси. Натискът на Бразилия се усилваше. Неймар пропиля страхотно положение малко след това. Той получи пас от Винисиус, но не успя да уцели вратата. В 60-ата минута Алекс Сандро стреля от около 22 м, но уцели страничната греда. Само две минути по-късно Бразилия поведе. Неймар нахлу в наказателното и остави топката за Винисиус, чийто удар бе спасен от Милинкович-Савич. При добавката Ричарлисон бе точен отблизо. Винисиус получи нов шанс, но се подхлъзна и не нанесе добър удар.

В 70-ата минута при едно от малкото положения на Сърбия Сергей Милинкович-Савич отклони топката с глава, но Маркиньос я изчисти. В 73-ата минута обаче Бразилия стигна до втори гол. Винисиус подаде с външен фалц на Ричарлисон, който си пое топката и обръщайки се, я прати във вратата със странична ножица. Каземиро можеше да вкара трети гол, но нямаше късмет, след като уцели напречната греда с удар от дъгата на наказателното поле. Милинкович-Савич спаси удари на Фред и Антони. Родриго пък не улучи вратата при поредното положение.