0

Г олмайсторът на Англия на световното първенство Букайо Сака разкри колко боси са съотборниците му, стане ли въпрос за правопис и граматика.

Халфът на Арсенал проведе изпит, в който трима се провалиха, а самият той вдигна ръце и се отказа да продължи експеримента си. В Тик-Ток се появи видео, на което 21-годишният футболист проверява знанията на Джеймс Мадисън, Джак Грийлиш и Дъклън Райс.

Първи на експеримента на Сака беше подложен Мадисън. Оказа се, че той не може да напише правилно „естетичен“. След това пред мнимия учител се провалили и останалите двама национали, които се озорили сериозно с „ритъм“ и „произношение“.

Сака минава за най-умния сред „Трите лъва“. Завършил е училище в Лондон с отлични оценки и винаги бил даван за пример. На езика на нигерийското племе Йоруба, от което произлизат неговите родители, Букайо означава „добавено щастие“. На това световно първенство той прави именно това – доставя радост на английските фенове, след като до момента е отбелязал три гола. 

Сака и останалите от отбора пък имаха скъп гост преди 1/4-финалния сблъсък срещу Франция в събота. Да ги посети дойде Дейвид Бекъм, който е посланик на световното първенство.
Легендата разговора с играчите и със селекционера Гарет Саутгейт. С Хари Магуайър, Джон Стоунс, Киърън Трипиър и Джордан Пикфорд той обсъди опита си от световни първенства, а на Трент Александър-Арнолд даде съвет как да центрира по-добре. Накрая Дейвид си тръгна с  подарък – екип с №7 и своето име на гърба. 

Именно той е детският идол на настоящия капитан Хари Кейн. „Посещавали сме едно училище. Играли сме в една и съща неделна лига. Той е един от най-добрите капитани, които някога сме имали“, разкри преди време симпатиите си Кейн.