0

Б ългария ще се изправи срещу Бразилия в осминафинала на световното първенство по волейбол за юноши до 19 години в Сан Хуан (Аржентина) утре. 

Младите „лъвчета“ завършиха втори в групата, където записаха само една загуба от Франция. В последния мач момчетата на селекционера Мирослав Живков отнесоха с 3:0 (25:16, 25:14, 25:17) Индия. От своя страна „селесао“ остана трети в групата си с актив от 2 победи и 2 загуби, като пораженията бяха от Италия и Белгия.

България и Бразилия се познават повече от добре. Подготовката им за световното започна с три контроли във френския град Метц. В тях те си размениха по една победа, а един от двубоите завърши наравно, след като треньорите се разбраха да играят четири гейма. Преди началото на мондиала пък нашите гостуваха за приятелски турнир в Бразилия. Там трикольорите загубиха с 2:3 от домакините, но завършиха втори след Иран, а „селесао“ остана трети.

Също на осминафинал, но на световното първенство за девойки до 19 г. българките излизат тази вечер срещу домакина Унгария.