0

Г ероят за Португалия от мача с Уругвай снощи Бруно Фернандеш заяви, че първото попадение може наистина да е отбелязано от Кристиано Роналдо, но най-важното е, че тимът им се е класирал за осминафиналите.

Фернандеш беше обявен след известно колебание за автор на първото попадение, паднало в 54-ата минута, след като центрира от страни, а Кристиано Роналдо скочи пред вратаря Серхио Роше и го заблуди, за да улесни попадението.

Капитанът на Португалия предизвика решението да бъде записан като голмайстор след бързата си реакция и бурната радост при гола и след това беше видян да се смее, когато от радиоуредбата обявиха Бруно Фернандеш за голмайстор.

"Чувството, което имах беше, че Кристиано докосна топката. Аз му я подадох", каза Бруно Фернандеш пред журналистите. "Но най-важното е, че продължаваме в следващата фаза, след като трябваше да се преборим с много труден съперник".

Португалия вече има 6 точки, класира се за осминафиналите и на теория дори трудно ще бъде изместена от първото място в групата.

Двамата бяха до скоро съотборници в Манчестър Юнайтед, до момента на напускането на Роналдо. А след като Кристиано беше заменен 10 минути преди края, Фернандеш се нагърби с изпълнението на дузпите и вкара за 2:0 в добавеното време.