0

У сман Дембеле разкри рецептата за справяне с камилския вирус, който тормози отбора на Франция само 2 дни преди финала на световното в Катар. Пред журналисти днес той обяви, че в лагера на „петлите“ не се притесняват от грипа и самият той дори се е грижел за болните. 

"Не се страхуваме от вируса. Дайо и Адриен имаха главоболие и болки в стомаха. Направих им малко чай с мед и джинджифил и вече са окей", заяви с усмивка Дембеле.

Според него атмосферата в тима е добра, а усещането е за много по-голямо спокойствие и опит, отколкото преди 4 г. в Русия. 

Дембеле е бивш съотборник с Меси в Барселона и се върна назад към времето, прекарано със звездата на Аржентина на "Камп Ноу".  

"Лео е изключителен играч, един от онези, които ми даде много и ме накара да обичам Барселона заедно с Иниеста. Прекарах четири страхотни години с него. Той е нормален човек в съблекалнята, обича да помага на младите играчи. Меси е труден за опазване и ще трябва да направим всичко, за да докосва топката възможно най-малко”, заяви Дембеле.

Той бе категоричен, че Франция иска да добави трета звезда към екипа си - нещо, към което се стремят и "гаучосите".

"Този отбор на Аржентина е доста различен от този, който победихме през 2018 г. За наше съжаление - доста по-добър. Всеки футболист иска да спечели световното първенство, а на нас ни остава един мач, за да завършим добре нещата. Чувствам се много добре от началото на мондиала, концентриран и щастлив съм. Искаме да се подготвим добре за финала, това ще е страхотен ден срещу много труден противник. В нашия тим имаме много добра комуникация, много си говорим с Антоан Гризман и Жул Кунде в нашата зона отдясно. Аз правя всичко в името на отбора. Мисля, че мога да се справя по-добре, особено в офанзивен план, но понякога отборът е по-важен", добави Дембеле.